Vattenmelon till maten

Ett gott tillbehör till maten är skivad vattenmelon med salt & svartpeppar. Somrigt och fräscht!(Matrecept är på g.. snart)

Världens enklaste äpplesnacks

Är du sugen på något gott men kanske saknar ingredienser att baka? Eller du vill inte vara onyttig? Inga problem, här är ett gott tilltugg som varken kräver många ingredienser eller kalorier.

Alla har vi väl ätit äpplepaj och smaskat i oss de socker- och kaneldoppade äpplena innan de hunnit nå pajformen. Du kanske förstår var jag vill komma? Ta bara ett äpple (jag tycker att gröna äpplen passar bäst) och skiva det i båtar, med eller utan skal. Sen doppar du dem i kanel och socker (alt. sockerersättning) och sen är det bara att tugga och njuta.

Vegetariskt på grillen

Att grilla som vegetarian måste inte vara trist och enformigt. Bara för att du inte äter kött betyder inte det att du automatiskt avskriver dig från allt vad variation innebär.

  • Qournfiléer är ett väldigt bra alternativ. Marinera dem med valfri grillolja, eller varför inte med sweet chilisås? På så sätt kan samma maträtt smaka olika varje gång.
  • Ett annat förslag är att fylla qournfiléerna med soltorkade tomater och parmesanost. Osten smälter på grillen och jag kan garantera att det är riktigt gott.
  • Grönsaker går också utmärkt att grilla. Variera med majskolvar, aubergine, paprika, svamp, tomat, zuccini. Bara fantasin sätter stopp för vad du kan lägga på grillen.
  • Eller så kan du kombinera ovanstående alternativ och göra ett fint grillspett. Det finns även vegetariska cocktailkorvar att fylla ut spettet med.
Håll utkik efter fler vegetariska grillförslag. Jag kommer uppdatera hela sommaren, och då också med bilder.

Mycket god banansås

Banansås passar till väldigt mycket. De flesta kötträtter (för er som äter kött) och många vegetariska köttersättare piffas upp av denna sås.

För sås till 4-6 personer:
2-3 mogna bananer, beroende på storleken
1 mellanstor gul lök
Ca 3 dl kokosmjölk (vanlig mjölk funkar också)
Sweet chili-sås
Salt och peppar

Finhacka löken och bryn den. Tillsätt mosad banan och kokosmjölk/mjölk. Här kan du själv avgöra hur rinnig eller fast du vill att såsen ska vara. Själv föredrar jag den ganska fast och geggig. Låt koka upp och blanda ordentligt så att du får ett hum om hur tjock såsen är. Häll sedan i sweet chili-sås efter smak, själv tar jag ca 2 msk och tillsätt salt och peppar.
Såsen ska serveras varm.

Innan allt börjar

Är det något särskilt recept såhär i starten som ni vill ha?

Ett bärigt mellanmål

Sugen på ett gott mellanmål?

 

Du behöver:
Keso naturell
Frysta valfria bär
Scoker/sötningsmedel
VaniljsockerTina bären i micron (jag föredrar hallon) tills de är ganska varma. Strö över lite socker/sötningsmedel och rör runt. Tillsätt nu keson (Valfri mängd. Ju mer keso, desto matigare) och strö över vaniljsocker. Och rör om.
Även om du inte är så förtjust i keso så rekommenderar jag att du provar detta, då kesosmaken inte är så framträdande tillsammans med bären.

 

Tips!
Prova även med smaksatt keso, finns i smakerna Äpple Päron Vanilj och Passion Annanas.
För en magrare variant, välj Keso med 1,5 % fett.


Min nya matblogg!

Nu startar jag om från noll med en helt ny blogg som kommer att handla om mat. Jag publicerar recept, tips, bilder och mycket mer så håll utkik! Recepten kommer alla att vara vegetariska eller innehålla fisk och skaldjur, då detta är det enda i köttväg som jag äter.

Så nu ska jag bara komma igång, ha tålamod så ska jag se till att ni inte blir besvikna!


RSS 2.0